Vreedzaam Amsterdam groeit gestaag

Geschreven door Ilonka op .

Inmiddels zijn er twee Vreedzame Wijken in Amsterdam West: Baarsjes en Oud West. Samen met de stadsdelen Noord en Oost timmeren we aan de weg. Dit najaar geef ik verschillende trainingen Vreedzaam aan buitenschoolse partners zoals jongerenwerk, buitenschoolse activiteiten aanbieders en voorscholen.

Om nieuwe wijken en partners in West te informeren over de ontwikkelingen, organiseren we verschillende informatie­bijeenkomsten. Caroline Verhoeff, stedelijk regisseur Vreedzame Wijk in Utrecht, ondersteund mij bij de implementatie.

Er zijn twee hoogtepunten dit najaar:

  • De kinderen van de door mij begeleide Wijk Kinderraden uit Baarsjes en Oud West presenteren hun Wijkmanifest. Tijdens deze presentaties vertellen de kinderen aan de buurtpartners wat zij belangrijk vinden in hun buurt en ook wat ze gaan doen om dit voor elkaar te krijg
  • Tweede hoogtepunt is de miniconferentie Vreedzame Wijk Amsterdam op 3 oktober, waarin we samen met de stadsdelen Noord en Oost aan alle bestuurders van Amsterdams opvoedland vertellen waar we mee bezig zijn. Tijdens deze conferentie zal de nieuwe wethouder Simone Kukenheim kinderen van Vreedzame Scholen interviewen en Micha de Winter ondersteunt met theoretische achtergrond informatie.

Kortom er staat een inspirerend najaar voor de deur!