8-weekse Mindfulness Training in de donkere weken voor kerst

Geschreven door Ilonka op .

8 weekse Mindfulness Training in de donkere weken voor kerst

Wanneer:  30 oktober, 9.30-12.00 uur

Waar: Flow Plaza, centrum voor groei en ontwikkeling Zaanenstraat 18 Haarlem

Kosten: € 400,- (eventueel vergoeding mogelijk door de zorgverzekeraar)

Mindfulness beoefening kan je helpen om meer in het moment te zijn, in plaats van je leven te lijden vanuit de ‘automatische piloot’. Hierdoor kun je beter omgaan met stressvolle situaties en daarnaast ook meer genieten van al het moois dat het leven je biedt. Doordat je leert op een andere manier naar je gedachten te kijken, kan Mindfulness je helpen om minder te piekeren.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur, waarbij je kennismaakt met de verschillende elementen van Mindfulness. Tijdens de training wordt veel geoefend. Oefening wordt afgewisseld met theorie. Door de oefeningen ook thuis te doen, kun je Mindfulness integreren in je dagelijks leven.

Voor vragen of aanmelden: contact@ilonka-terlouw.nl

Mindfulness Zomertraining ‘intensive’ van 12 – 16 augustus van 8.30-13 uur

Geschreven door Ilonka op .

Deze zomer organiseer ik de Mindfulness Zomertraining ‘intensive’. 12 – 16 augustus van 8.30-13 uur Tijdens deze training krijg je de mogelijkheid om je voor te bereiden op een seizoen hard werken. Je krijgt handvatten aangereikt om de rust die je in de zomerperiode ervaart, vast te houden in de maalstroom van het werkende leven. Deze training bestaat uit de volledige 8-weekse mindfulness training en wordt gegeven in vijf aaneengesloten dagen. De wetenschappelijk bewezen MBSR-training (Mindfulness Based Stress Reduction training) vermindert stress en is effectief bij allerlei stress-gerelateerde klachten. De zomertraining bestaat net als de 8-weekse training uit 20 contacturen, waarin dezelfde oefeningen en theorie aan bod komen. Inclusief werkboek, oefenmaterialen en gratis deelname aan de mindfulness oefendag.

Lokatie: Meerpad 9 Amsterdam

Deze idylische lokatie bevindt zich in Amsterdam Noord op 10 minuten fietsen vanaf Amsterdam Centraal station.

Aanmelden kan via contact@ilonka-terlouw.nl

Start 8-daagse Mindfulness Training bij Waterland Trainingen op 7 maart 2018

Geschreven door Ilonka op .

flyer drukversie

In januari 2018 heb ik Waterland Trainingen opgericht. Vanuit Waterland Trainingen organiseer ik vanaf 7 maart de 8-daagse Mindfulness Training (MBSR)
Mindfulness kan je helpen om meer in het moment te zijn, in plaats van je leven te leiden vanuit de ‘automatische piloot’. Door Mindfulness te oefenen kun je meer balans ervaren, waardoor je beter om kunt gaan met stressvolle situaties. Doordat je leert op een andere manier naar je gedachten te kijken, kan Mindfulness je helpen om minder te piekeren.

Mindfulness Trainers opleiding afgerond in december 2017

Geschreven door Ilonka op .

Afgelopen najaar heb ik de Mindfulness trainers opleiding gevolgd bij See True Mindfulness. Ik heb het als zeer inspirerend ervaren: Veel oefenen, thuis op mijn matje en tijdens de training, de literatuurstudie en de interessante bijeenkomsten. Belangrijkste les: Als trainer ben je zelf de belichaming van Mindfulness. Mindfulness is geen kwestie van snappen, geen kwestie van goed of fout. Mindfulness gaat over doen, met een frisse blik, bewust, open, hier en nu aanwezig, zonder oordeel.

Blink Positieve Psychologie nieuws

Geschreven door Ilonka op .

Intens geïnspireerd door de European Conference on Positive Psychology in juli, en de nodige literatuur deze zomer, start ik het nieuwe seizoen. Vier dagen heb ik mijzelf ondergedompeld in presentaties en workshops over geluk, liefde, flow en humor.

Vreedzaam Amsterdam groeit gestaag

Geschreven door Ilonka op .

Inmiddels zijn er twee Vreedzame Wijken in Amsterdam West: Baarsjes en Oud West. Samen met de stadsdelen Noord en Oost timmeren we aan de weg. Dit najaar geef ik verschillende trainingen Vreedzaam aan buitenschoolse partners zoals jongerenwerk, buitenschoolse activiteiten aanbieders en voorscholen.