Start 8-daagse Mindfulness Training bij Waterland Trainingen op 7 maart 2018

Geschreven door Ilonka op .

flyer drukversie

In januari 2018 heb ik Waterland Trainingen opgericht. Vanuit Waterland Trainingen organiseer ik vanaf 7 maart de 8-daagse Mindfulness Training (MBSR)
Mindfulness kan je helpen om meer in het moment te zijn, in plaats van je leven te leiden vanuit de ‘automatische piloot’. Door Mindfulness te oefenen kun je meer balans ervaren, waardoor je beter om kunt gaan met stressvolle situaties. Doordat je leert op een andere manier naar je gedachten te kijken, kan Mindfulness je helpen om minder te piekeren.

Mindfulness Trainers opleiding afgerond in december 2017

Geschreven door Ilonka op .

Afgelopen najaar heb ik de Mindfulness trainers opleiding gevolgd bij See True Mindfulness. Ik heb het als zeer inspirerend ervaren: Veel oefenen, thuis op mijn matje en tijdens de training, de literatuurstudie en de interessante bijeenkomsten. Belangrijkste les: Als trainer ben je zelf de belichaming van Mindfulness. Mindfulness is geen kwestie van snappen, geen kwestie van goed of fout. Mindfulness gaat over doen, met een frisse blik, bewust, open, hier en nu aanwezig, zonder oordeel.

Blink Positieve Psychologie nieuws

Geschreven door Ilonka op .

Intens geïnspireerd door de European Conference on Positive Psychology in juli, en de nodige literatuur deze zomer, start ik het nieuwe seizoen. Vier dagen heb ik mijzelf ondergedompeld in presentaties en workshops over geluk, liefde, flow en humor.

Vreedzaam Amsterdam groeit gestaag

Geschreven door Ilonka op .

Inmiddels zijn er twee Vreedzame Wijken in Amsterdam West: Baarsjes en Oud West. Samen met de stadsdelen Noord en Oost timmeren we aan de weg. Dit najaar geef ik verschillende trainingen Vreedzaam aan buitenschoolse partners zoals jongerenwerk, buitenschoolse activiteiten aanbieders en voorscholen.

Blink training Back in Balance nu bij the Crunch

Geschreven door Ilonka op .

Afgelopen maandag avond was de derde sessie van Back in Balance bij the Crunch. Binnen deze training werken we met vier vrouwen, die in hun dagelijks leven last hebben van stress klachten en vermoeidheid, aan het verhogen van fysieke en mentale energie.

Interview met Ilonka Terlouw
als brugfiguur

Geschreven door Ilonka op .

onbevoegd-gezagIn april 2013 is het boek Onbevoegd gezag. Hoe burgers zelf de gezagscrisis aanpakken uitgekomen. In het boek beschrijven  Stijn Sieckelinck en Sanne van Buuren aan de hand van casussen de veranderende gezagsverhoudingen in de maatschappij. Ze hebben mij geïnterviewd als brugfiguur, iemand die in staat is beleid en praktijk met elkaar te verbinden.

Opleiding ACT voor professionals afgerond

Geschreven door Ilonka op .

In februari en maart van dit jaar heb ik de zesdaagse training Acceptance and commitment therapy voor professionals gevolgd, via See True Mindfulness opleidingen. Naast het vullen van mijn professionele rugzak was dit een prachtige ervaring met betrekking tot mijn persoonlijke ontwikkeling. Wie verwachtte een therapeutische opleiding te kunnen volgen, zonder zelf te ervaren en oefenen kwam bedrogen uit. We gingen allemaal met de billen bloot!