Mindfulness Trainers opleiding afgerond in december 2017

Geschreven door Ilonka op .

Afgelopen najaar heb ik de Mindfulness trainers opleiding gevolgd bij See True Mindfulness. Ik heb het als zeer inspirerend ervaren: Veel oefenen, thuis op mijn matje en tijdens de training, de literatuurstudie en de interessante bijeenkomsten. Belangrijkste les: Als trainer ben je zelf de belichaming van Mindfulness. Mindfulness is geen kwestie van snappen, geen kwestie van goed of fout. Mindfulness gaat over doen, met een frisse blik, bewust, open, hier en nu aanwezig, zonder oordeel.
Veel van de elementen die ik tijdens mijn training heb geleerd verwerk ik momenteel in de training die ik ga geven in het voorjaar.
De definitie van Mindfulness luidt:
Aandacht geven op een speciale manier
Doelbewust
Op het moment zelf
Niet oordelend
Aan de dingen zoals ze zijn

Het klinkt zo eenvoudig en ik merk op, dat zelfs de eenvoudigste dingen soms om oefening vragen, iedere dag opnieuw.