Blink training Back in Balance nu bij the Crunch

Geschreven door Ilonka op .

Afgelopen maandag avond was de derde sessie van Back in Balance bij the Crunch. Binnen deze training werken we met vier vrouwen, die in hun dagelijks leven last hebben van stress klachten en vermoeidheid, aan het verhogen van fysieke en mentale energie. Fysiek gaat het om het opbouwen van conditie, kracht en ontspanning. Mentaal werken we aan het hervinden van balans en het vergroten van energie en veerkracht. De deelneemsters zijn gestart met het invullen van de energiemeter van Wilmar Schaufeli van universiteit Utrecht en een sport test bij de sportarts van the Crunch. Tijdens de fysieke training werken we met hartslagmeters.
Iedere sessie starten we met een uurtje flink sporten, gevolgd door een korte mindfulness oefening. Warm en bezweet gaan we direct door met de mentale coaching vanuit ACT en positieve psychologie.
Met deze combinatie van sport en coaching vanuit de positieve psychologie hebben we iets moois in handen.
Ik ben benieuwd naar de uitkomsten van de energiemeter die de deelnemers aan het eind van het traject opnieuw zullen invullen. Ik vind het een grote uitdaging om op deze manier te coachen in een groep, het is weer een compleet andere ervaring dan 1 op 1 coaching of trainen op vaardigheden.
In april start ik met een tweede serie Back in Balance in samenwerking met GOED Schellingwoude. Later in april start ik een groep Back in Action, dit is een vergelijkbaar programma voor mensen met burn-out klachten. Er is in beide trainingen nog plek!
Zie voor verdere informatie de Blink website: www.blinkpp.nl